2011. november 9.

Resztelt máj

Én 1 kg sertésmájat szoktam hozzá venni, ebből a párom másnap is visz magával ebédre, mert friss kenyérrel tunkolva is isteni.

Resztelt máj


A májat megmosom, feldarabolom, és zsiradékban párolt sok sok hagymára dobom. :) Ez nálam egy óriási fej vöröshagymát jelent, olyan férfiököl nagyságút felkockázva. A hagymától lesz ugyanis olyan gusztusos, sűrű, illatos szaftja a fogásnak. Amikor a máj már egy picit pirult, felengedem vízzel, kb annyival ami ellepi, adok hozzá őrölt pirospaprikát, és forrás után takaréklángon főzöm tovább, hogy a hagyma is teljesen szétfőljön a végére. Amikor elfőtte a levét, és megfelelő sűrűségű szaftja van, adok hozzá majorannát, ebből megint sokat, mert nekem mániám a majoranna :D Na, meg azért is, mert a majoranna az egy olyan csodálatos fűszer, amivel ki lehet váltani a sót. :) Forralom kicsit, és kóstolás következik. Ha sótlannak érzem, viszont majorannából már elég, akkor adok hozzá pici sót, és azonnal leveszem a tűzről. A máj nem szereti a sót, kemény lesz tőle, ezért ha nem muszáj nem sózom. Burgonyapürével, sültkrumplival tálalom, savanyúság is jár mellé. :)



Ha megmaradna a máj, le lehet darálni, margarinnal összekeverve újrafűszerezve kenőkrémnek kiváló. A hűtőben eláll egy dobozban. Melegszendvicsekhez, vagy csak úgy magában is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése