2011. november 10.

Karaj mexikói zöldséggel

Karaj mexikói zöldséggel




Ez a fogás nálunk csak natúrszelet néven fut, és arat osztatlan sikert a családom körében. Nem a legolcsóbb ételek egyike, de ennyi még belefér. Egyébként olcsó lenne ez is, ha nem a normál mennyiség kétszerese fogyna el belőle egy nap.

Egy kg karajt veszek csont nélkül. Ez a drága része...négy gerezd fokhagymát áttörök, és zsiradékban, kb két evőkanál zsír kell, kicsit megpárolom. A karajszeleteket a forró zsírban sütöm picit, míg kérge lesz. Ez csak pár pillanat, a szeletek mindkét oldalával megcsinálom ezt, majd felengedem vízzel a húst, hogy ellepje. Kerül bele ételízesítő, őrölt pirospaprika, és az 1 kg húshoz fél kg mexikói vegyeszöldséget teszek bele. Elfőli a levét, és ezzel kész is.

Rizzsel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése