2011. november 9.

Tökfőzelék

A tökfőzelék teljesen megosztja a magyar társadalmat, de mi, pontosabban anyukám meg én, szeretjük. A férjem hallani sem akar róla, így ő ma császármorzsát kap, a receptjét megtaláljátok a receptek között. Több variációt is feltettem, mindenki kedvére válogathat. :)



A tökfőzelékre visszatérve, nem egy bonyolult étel. Kell hozzá tök, amit legyalulunk, tulajdonképpen ez reszelés, csak így jobban hangzik. Lehet kapni előre megtisztított és lereszelt fagyasztott tököt is, az ára sem vág földhöz senkit, lévén a tök az egyik legolcsóbb zöldségféle. Mi kaptunk tököt, és lereszelve zacskókba csomagolva eltettük a fagyasztóba.



Az elkészítése abból áll, hogy egy fej kockára vágott vöröshagymát kevés zsiradékon megpárolunk, dobunk rá némi őrölt pirospaprikát, ezután pedig beletesszük a lereszelt tököt, amit vízzel felengedünk. Kevés ételízesítő kerül bele, és az egészet puhára főzzük. Hamar megfő, és a végén behabarjuk.

Ez eddig az alaprecept, de lehet ezt még fokozni is. Pl teszünk bele kaprot. Én úgy szeretem, de sajnos anyukám nem, így nem került ebbe sem. Egy paprikát belefőzve szintén finomabbá teszi a végeredményt.

Feltétnek fasírt, virsli, pörköltmaradék szokott szóba kerülni, de önmagában is elfogy nálunk. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése