2011. november 10.

Dödölle

Ez egy zalai étel, változatosan elkészíthető, és laktató is.

Dödölle kapormártással




Kb fél kg burgonyát meghámozok, és annyi sós vízben teszem fel főni, amennyi ellepi. Amíg a krumpli fől, zsírban hagymát pirítok. Mikor a krumpli megpuhult, saját vizével együtt összetöröm, majd annyi lisztet adok hozzá amennyit felvesz, mindezt úgy, hogy nem veszem le a tűzről. Elég nehéz keverni, ezért érdemes lehalkítani a gázt a művelet közben. Amikor a massza leválik az edény faláról, kész van. Ezután kiszaggatom, a hagymás zsírba mártogatott kanállal, és lehet is tálalni.

Ez volt egy variáció, de van egy olyan is, amikor nem teszem bele a hagymát a zsírba,hanem csak a zsírral szaggatom ki, majd egy edényben pirítom, és csak miután megpirult kap pirított hagymát.

Egytálételként tejföllel esszük, de köretként is isteni, pörkölthöz, vadpörkölthöz, és vadasmártáshoz. Ma kapormártással ettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése