2011. november 10.

Nokedli

Nagyon sok rajongója, és ellenzője van, én előbbiek táborát gyarapítom :D

Én úgy szoktam, hogy egy tojást elkavarok egy csipet sóval, és egy kevés vízzel. Ehhez adom hozzá a lisztet. Jól kidolgozom, majd adok hozzá még vizet, és lisztet, amíg nokedlitésztát nem kapok. Valaki a lisztet teszi az edénybe először, ahhoz üti fel a tojást, és a vizet is ehhez adagolja. Mindkettő jó módszer, amelyik szinpatikus azt válaszd, a végeredmény ugyan az.

Amíg a tésztát készítem, felteszem forrni a vizet, és ha forr, beleszaggatom a tésztát. Erre is több módszer van, vagy kistányérra teszed a tésztát, és fogsz egy evőkanalat amivel a vízbe mártogatva belehuzogatod a tésztát, vagy fogod a nokedliszaggatót, és azzal ügyködsz. Pár perc forralás után leszűröd, öntesz rá némi olajat, hogy ne ragadjon össze, és már lehet is tálalni.

Nokedli pörkölttel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése