2011. november 10.

Csirkemell almás-sajtos szószban

Saját kreálmány, nekem bejött, pillanatok alatt készen van, olcsó, és mégsem unalmas. Először is az alma az egy tökéletes gyümölcs húsok mellé, mert savassága okán olyan puhára fő a hús melette mint a vaj. Sajt mellé pedig mennyei ízkombinációt ad, emiatt támadt az ötletem, hogy össze kellene főzni ezt a három alapanyagot. :)

A csirkemell-filét kockázom, kevés olajba három gerezd zúzott fokhagymát dobok, és a húst ebben fehéredésig párolom. Ezután tökreszelőn ráreszelek a húsra három négy savanykás almát, majd lassú tűzön párolom fedő alatt amíg a hús megpuhul. Ezután leveszem a tűzről, öntök rá egy kis tejet, teszek bele némi ételízesítőt, majd belereszelek annyi sajtot, hogy olyan jó sűrű szószt kapjak. Ízlés dolga, kóstolgatod. :) Az egészet öszeorralom, és rizzsel, vagy tésztával tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése