2011. november 9.

Bableves

A boltban kapható szárazbabot előző este beáztatom ( ha van puhababod akkor azt nem kell áztatni ), majd felteszem főni annyi vízben amennyi levest szeretnék. Hozzáadom a megtisztított leveszöldséget ( ha tálcásat veszel akkor azokat, ha külön veszed akkor, sárgarépát, zöldséget, egy fej vöröshagymát, egy kisebb darab zellert, karalábét is lehet bele főzni. Minél többféle zöldség fő egy levesbe annál gazdagabb lesz :) ), teszek hozzá négy gerezd fokhagymát, ízlés szerint sózom és megvárom míg puhára fő. Amikor minden puha benne, rántást készítek, és a rántásba teszek pirospaprikát. Kis vízzel felengedem, megkavargatom, és a leveshez öntöm. Ezután elkészítem a csipetke tésztát. Egy tojáshoz adok egy csipet sót, és annyi liszet, hogy kemény, gyúrmaszerű tésztát kapjak. Ezt a forrásban lévő levesbe csipkedem, pár percig főzöm még, és készen van a bableves. :)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszenek ezek a receptek :) Egyszerüek , finomak , egészségesek és még az ember pénztárcájához is jól igazodik :)
    Én bablevest rántást habarással szoktam csinálni és mellé még egy csontnélküli csülköt külön kifőzök babérleveles vízben :) nagyon finom és laktató :) én kb 3 napig is simán elélek rajta :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaaj, habarással is isteni! :) A csülök meg csak hab a tortán :)

      Törlés