2012. január 14.

Rántott sajt



Sokan szeretik, viszont otthon kevesen állnak neki, mert a sajt szétfolyik, megég, leragad stb. Az egyik trükk ha olyan sajtot veszünk, ami nem olvad meg sütés közben. Régen ilyen volt a Hóvirág sajt, ma már ezt nem kapni, de van egy hasonló állagú sajt, ezt a Pennyben egész egyszerűen Rántanivaló sajtként árulják. Egy rúd, ami egy családnak elég, kb 6-700 Ft. Sokáig eláll a hűtőben, ha le van akciózva akkor szoktam venni két-három rudat. Csak fel kell szelni, bepanírozni, és olajban kisütni.

Rántott sajt citrommártással


A másik trükk, ha mondjuk az a rögeszménk, hogy egy bizonyos sajtfélét szeretnénk kirántani ( pl camamber ), akkor duplán panírozunk, tehát liszt-tojás-morzsa-liszt-tojás-morzsa, és a bepanírozott szeleteket bevágjuk a fagyasztóba minimum fél órára. Így mire a panír megpirul az olajban a sütéskor, a sajtnak nem lesz ideje szétfolyni.

Akár előre is lehet dolgozni, egy maszattal több adagnyi sajtot bepanírozni, és lefagyasztani, így ha hirtelen kell, vagy úgy esünk haza valahonnan, csak elő kell kapni, és pár perc múlva kész is a vacsora.

2 megjegyzés:

  1. Kipróbáltam a fagyasztós változatot és - ahogy kisebbik lányom mondaná: dádámmm - sikerült! Köszi a tippet, máskor is benézek hozzád! (Azért annak a Pennys sajtnak is utánanézek)

    VálaszTörlés
  2. Örülök hogy találtál az oldalon számodra hasznos bejegyzést. :) További eredményes olvasgatást, és minél több "dádámmmm" élményt :)Azóta már láttam Tesco-s rántanivaló sajtot is, árban ugyan az, szintén rúdsajt, kipróbáltam azt is, finom. Az én nagyobbikam is így szokta mondani, csak ő "T"-vel, tátááááámm. :D

    VálaszTörlés