2012. január 29.

Meggyes lepény


Meggyes lepény


6 tojás sárgáját 1 csésze cukorral habosra keverek, majd hozzáadok 15 dkg margarint, és ezzel is simára keverem. Ezután másfél csésze lisztet, és egy csomag sütőport adok hozzá, majd a végén a tojások felvert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, és a tetejét megszórom másfél csésze lisztbe forgatott magozott meggyel. Előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsül, tűpróbával szoktam ellenőrizni.

A kezdőknek írom, először mindig a tojások fehérjét verjük fel habnak, mert ha a habverő már egyszer tojássárgájához ér, akkor már a fehérjét nem tudod felverni habnak. Ugyanez igaz arra is, ha tojássárgája kerül véletlenül a fehérjébe a szétválasztáskor. A meggyet pedig azért célszerű kis lisztbe forgatni, hogy ne süllyedjen le a tészta aljára a sütés alatt. Nem kell precízen, egy tányérra szórsz lisztet, ráöntesz annyi meggyet amennyi ráfér a tányérra, és egy kicsit meghempergeted, már mehet is a tészta tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése