2012. január 22.

Forgácsfánk

Fél kg lisztet egy gyúródeszkára öntök, és egy kávéskanál sóval, meg 3 evőkanál porcukorral elkeverem. A liszt közepébe mélyedést készítek, amibe 3 tojás sárgáját, és 5 evőkanál tejfölt teszek. Az egészet összegyúrom, majd amikor már összeállt, lisztezett deszkán lehetőleg minél vékonyabbra nyújtom. Ezután derejevágóval kb 7 cm-es kockákra vágom. A kockák mérete nem számít, és nekem sem lett egyforma mindegyik. A kockák közepére két csíkor vágok, ez látszik a kép baloldalán. Olajat forrósítok, és mielőtt az olajba dobnám a fánkot, az egyik szélső szálat a középső alatt átbújtatom. Ez sem kötelező, nem történik semmi ha nem bújtatjuk át, csak ezt anyukám így mutatta, neki pedig az ő anyukája.. Lehet máshogy is, csavarni, hajtani stb, kinek ahogy tetszik.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése