2012. január 30.

Karfiolfőzelék

Anyukám szokott készíteni mikor gyerek voltam, máshogyan készítve nem ettem meg a karfiolt.

Egy fej karfiolt megtisztítok, és rózsáira szedem, majd annyi vízben teszem fel főni, amennyi főzeléket szeretnék. Kevés ételízesítő kerül bele, majd amikor a karfiol puháa főtt, egy krumlinyomóval összenyomom a karfiol rózsákat. Ezt azért krumplinyomóval, mert régen nem volt botmixer, anyu így oldotta meg, én meg így szoktam meg. Ezután egy pohár tejföllel behabarom, egyet forr, és kész is van. :) Könnyű, kímélő, és hát finom is, persze csak ha egyébként is szeretjük a karfiolt. Feltének mehet rá fasírt, főtt, vagy sült virsli, de egy kevéske reszelt sajt sem teszi tönkre, amit a tálaláskor szórsz rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése