2012. január 22.

Tepsiben sült sajtos csirkemell


Tepsiben sült sajtos csirkemell


A csirkemellszeleteket előző este bepácolom. Kb két dl tejbe három-négy gerezd zúzott fokhagymát keverek, ezt öntöm a húsra, egy zacskóban. Másnap egy tepsibe kevés olajat öntök, és átrakom a a csirkemellet, majd ráöntöm a fokhagymás tejet. Mivel lesz rajta sajt is, kevés ételízesítővel meg lehet szórni, de ha kimarad ez a lépés az sem baj, attól függ mennyire sós sajtot választunk. Ezután alufólia alatt puhára párolom a húst közepes lángon, majd amikor már kellően megpuhult, rászórom a reszelt sajtot. Én kb húsz dekát szoktam venni hozzá, de ez is ízlés kérdése, mint ahogy a sajt fajtája is. Ezután visszatolom a sütőbe, és aranybarnára pirítom.

Bármilyen köret jó hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése