2012. március 15.

Ribizlis almatorta

Tegnap kitaláltam, hogy sütök valamilyen almás sütit, mert volt pár hitvány alma még a spájzban, amit már nem ettünk volna meg, és végül egy torta mellett döntöttem. A tésztája muffintészta, és gondoltam a tetejére dobálok almát, amit némi fahéjjas cukorral megszórva sütök meg. De ember tervez, Isten végez. Anyósom az előkészületek elött megérkezett, és előkerült a táskájából egy doboz mirelit ribiszke, ami az úton már ki is olvadt. Visszafagyasztani nem lehet, önmagában nem esszük meg, hát így került az almatorta tetejére fahéjjas cukor helyett a ribizli.

Ribizlis almatorta


A muffintészta receptjét itt találjátok, annyit azért itt megjegyeznék, hogy a tészta hozzávalóit nyugodtan lehet felezni, mert így elég magas lett, és az én ízlésemnek túl sok lett a tészta. Bőven elég lett volna ha fél adag tésztát öntök a tortaformába, legközelebb úgy csinálom majd. Meg persze friss gyümölcsből, mert annak fagyasztás ide vagy oda, nincs párja. :)

1 megjegyzés:

  1. Szia! Nagyon szép lett a süti! Kérlek, nézz be hozzám, van számodra egy meglepetésem.:)

    VálaszTörlés