2012. március 11.

Madártej torta



Madártej torta


A tortához használhatunk kész piskótalapot, vagy sütünk egyet. Én egy kakaós kevertet sütöttem, mivel a tésztája tortalapnak is kiváló.

A krémhez : Két csomag vaníliás pudingport, 4 csomag vaníliás cukrot, négy tojás sárgáját, kevertem össze kevés tejjel egy lábosban. Ízlés szerint adtam hozzá még cukrot, és az egészet 7 dl tejjel sűrű krémmé főztem. Amikor a krém megfőtt, levettem a tűzről, és hozzákevertem egy kocka margarint. Némi hűlés után, megtöltöttem vele a tortát, és az oldalára is jutott a krémből.

A tojásfehérjéket nyolc evőkanál cukorral habbá vertem, és ezzel is díszítettem a tortát.



Madártej torta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése