2012. március 28.

Barackos túrós torta leveles tésztából

Ez egy könnyű, és sajnos nagyon gyorsan fogyó torta. Még ki sem hült, már több mint a fele el is fogyott.

Barackos túrós torta leveles tésztából





Szükség van hozzá egy csomag mirelit leveles tésztára, egy csomag 25 dkg-os túróra, egy tojásra, egy citrom reszelt héjjára, ízlés szerint cukorra, és egy doboz barack konzervre, vagy befőttre. Ezen kívül kell még egy tojás a tészta kenéséhez.


Elkészítés :


A leveles tésztát lisztezett nyújtódeszkán kinyújtom, tortaforma ( pitesütő, hőálló tál, vagy kisebb tepsi is megfelel, nekem pl nincs pitesütő formám, ezért én egy gyümölcstorta formát használok az ilyen tipusú sütikhez) méretűre. A kinyújtott tésztát a vékonyan kizsírozott formába igazítom, a levágott, kilógó szélekkel megerősítem a torta oldalát körben. A tészta alját villával megszúrkálom.

A töltelékhez a túrót villával szétnyomkodom, összekeverem a reszelt citromhéjjal, és ízlés szerint cukrot adok hozzá. Ezután hozzáütök egy tojást, és az így kapott masszát a tortára simítom, majd a tészta kiálló részeit megkenem tojással. A vékony cikkekre vágott barackokat rápakolom a torta tetejére, és előmelegített sütőben készre sütöm. Elég neki 20-25 perc közepes lángon. Hidegen-melegen egyaránt finom, jó étvágyat hozzá :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése