2012. március 12.

Egészben sült csirke

Ez egy kényelmes étel, mint a többi sütőben készült társa, mert lényegében figyelmet csak addig követel, amíg be nem kerül a sütőbe.




Veszünk egy egész csirkét, megtisztítjuk, és befűszerezzük, kívül belűl. Én most szárnyas fűszerkeveréket használtam ehhez. A hasüreget kitömködjük egy alma, és egy citrom gerezdjeivel. A citrom helyett használhatunk narancsot, mandarint, ami van otthon. A lényeg, hogy a hasüregbe kerülő gyümölcs savas legyen, mert ennek a gőze fogja sütés közben puhítani a csirkehúst, így nem lesz száraz a hús. Mikor  ezzel megvolnánk, a madarat egy olajozott tepsibe helyezzük, öntünk alá kevés vizet, és alufóliával letakarva közepes lángon sütjük nagyjából 30 percig. Az idő leteltével ellenőrizzük, hogy a hús megpuhult e, ha igen, bekenjük a csirkét margarinnal, és alufólia nélkül sütjük tovább. Ha a bőre szép pirosasra sült, készen van.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése