Szílvás gombóc |
Ez elég időigényes étel, de megéri a fáradtságot, és szintén megkönnyíthetjük a dolgunkat ha fagyasztóra dolgozunk. Egyszerre több gombócot készítünk, és a kifőtt, kihült gombócokat zacskóban bedobjuk a fagyasztóba. Csak forróvízbe kell dobni a fagyasztóból kivéve, kb öt perc alatt átmelegszik, közben a zsemlyemorzsa is megpirul.
Szilvás gombócot szilvaszezonban készítünk, de lényegében a gombócba tehetünk bármilyen gyümölcsöt, és lekvárokat is, sőt a ledarált pörköltmaradék, és a fűszeres darálthús sem árt neki. Egy vasárnap délután, mikor van idő elkészíthetünk több adag gombócot, és hét közben csak elő kell kapni. A húsos változatokhoz zsemlyemorzsa helyett tartár mártással, tejföllel, sajtos, fűszeres szószokkal, mártásokkal ínycsiklandozó fogásokat tudunk az asztalra varázsolni. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése