Házi levesgyöngy |
Hozzávalók :
-1 db tojás
-6 dkg liszt
-1 dl tej
-ízlés szerint só
A hozzávalókat csomómentesre keverjük, legegyszerűbb ehhez egy cukrászhabverőt használni. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a tésztát egy tésztaszűrőkanálba merve belecsepegtetjük az olajba úgy, hogy kevergetjük egy kanállal a masszát. Egyszerre csak kevés, egy evőkanálnyi tésztát célszerű a tésztaszűrőbe tenni. Aranysárgára sütjük, és tálalhatjuk. Ha nincs otthon tésztaszűrő kanál, evőkanállal is csepegtethetjük, úgy lassabban fog menni, de a végeredmény ugyan az lesz. Nekem a 6 dkg liszttel híg lett, de tettem még bele lisztet ( valószínű, hogy a tojás volt nagyobb mint kellett volna), és úgy már jó volt. Sűrű, kb turmixállagú tésztát kell kapni, hogy lassan csepegjen a tésztaszűrő kanálból. Ha híg, akkor nem bogyókat kapsz, hanem csíkokat. Ez sem baj, mert mutatós lehet így is.
Nem olyan szép szabályos golyókat kapunk mint a bolti levesgyöngy, de ennél nagyobb bajunk szerintem az életben ne legyen. :)
Brokkoli krémleves házi levesgyönggyel |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése