Natúr szelet tejszínes gombaszósszal |
250 gramm csiperkét megtisztítok, és vékony szeletekre vágom. Egy fej apró kockákra vágott vöröshagymát kevés zsírban üvegesre párolok, majd rádobom a gombát. Mikor a gomba megpuhult, ráöntök egy kis doboz tejszínt. Szigorúan 20%-osat, mert a 10%-os az inkább hasonlít vizezett tejre, mint tejszínre, és különben is egyszer élünk. :) Ezután következik a fűszerezés, én most borsot adtam hozzá, de zöldfűszerekkel is jól működik a dolog. A szósz egy forralás után készen is van. Lehet tálalni.
A tejszín és a gomba mennyisége változhat, pl ha egy családnak készítjük tésztához, akkor fél kg csiperke és két (kis) doboz tejföl közelebb visz a megfelelő végeredményhez. Most én csak a felét készítettem ennek, mert húshoz tálaltam öntetként.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése