Túrós-meggyes rúd |
Bolti levelestésztából készül, így csak a tölteléket kell összekeverni, és már lehet is sütni. A tésztát miután kiolvadt, egy lisztezett nyújtódeszkán kinyújtom jó vékonyra. A kinyújtott tésztát hosszában kettévágom. Nem kell gyúródeszka méretűre nyújtani, mert a tepsibe jó ha belefér a kész rúd. Ezután csak tölteni kell, és a tészta szélét ráhajtani a másik szélére, majd összenyomkodni.
A töltelék :
Fél kg túrót villával összetörök, hozzáadok egy evőkanálnyi reszelt citromhéjjat, 15 dkg porcukrot, és egy csomag vaníliás cukrot. Két tojás fehérjét kemény habbá verek, a sárgájukkal összekeverem a túrót, majd a legvégén a töltelékhez adom a tojásfehérjéket.Ezután hozzákeverem a meggyet. Természetesen a meggyet lehet helyettesíteni mazsolával, aszalt gyümölcsökkel, nekem most meggyem volt itthon.
A kész rudakat kizsírozott tepsibe teszem, a tetejüket megkenem egy tojással, és már mehet is sütőbe.
Előmelegített sütőben aranybarnára sütöm. Ha kihűlt, szeletekre vágom, és porcukrot szórok a tetejére.
Pompás desszert!!
VálaszTörlésHmmm... nagyon fincsi!
VálaszTörlésKöszönöm :)
VálaszTörlés