2012. február 26.

Frankfurti leves


Frankfurti leves


Egy fej kelkáposztát leveleire szedek, és egy edényben leforrázom a leveleket. Amíg a káposzta puhul a forró vízben, megpucolok kb fél kg burgonyát, és apró kockákra vágom. A krumplit egy fazékba teszem, rákerül a lecsepegtetett káposzta, és felöntöm annyi vízzel ami ellepi az egészet. Kerül bele három babérlevél, ételízesítő, és némi törött bors. Amikor a krumpli már puhára főtt, egy-két szafaládét szelek bele, ha az nincs, akkor virslit. Ezután rántást készítek, és a rántásba teszek pirospaprikát, és egy pohár tejfölt. Ezután vízzel felöntöm, és jól összeforralom. Télen nyáron, hidegen, melegen, kenyérrel, vagy annélkül esszük. Mivel kiadós leves, másodiknak mellé valami könnyű ételt szoktam készíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése