Húsos pite |
A pitetésztához:
-30 dkg liszt
-12 dkg margarin
-3 evőkanál tejföl
-1 tojás
-só
A lisztet a margarinnal összedolgozzuk, hozzáadjuk a sót, a tejfölt, és a tojást. Mikor nyújtható lesz, kerekre nyújtjuk, és kizsírozott, kilisztezett pitesütőformába, vagy tepsibe tesszük. Villával kicsit megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, kb húsz percig elősütjük.
A töltelék:
- egy adag pörköltmaradék
-tejföl
-lilahagyma
-sajt
A pörköltmaradékot ledaráljuk, tejföllel összekeverjük. Én nagy pohárral vettem, ebből vettem ki a tésztához a tejfölt, és a maradékot kevertem a húshoz.
Az elősütött tésztára kenjük a darálthúst, tetejére kerül a felvágott lilahagyma, és a reszelt sajt. Újabb húsz perc alatt készre sül a sütőben.
A húst ízlés szerint lehet fűszerezni, zöldségeket hozzáadni, szerintem ez az étel nálunk szintén felkerül az étlapra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése