Kelbimbófelfújt |
Ne ijedjen meg senki, ez az étel lényegében bármilyen zöldségből elkészíthető.
A kelbimbót sós vízben puhára főzöm, és összekeverem jó sok pirított szalonnakockával. Egy kivajazott hőálló tálba burítom a keveréket.
Amig a kelbimbó fő, elkészítem az öntetetet hozzá. Négy tojás sárgáját kikeverek 2 dl tejföllel, sózom, borsozom, és a végén óvatosan hozzáadom a tojások felvert habját. Ezzel nyakon öntöm a kelbimbót, és sajtot reszelek a tetejére. Előmelegített sütőben kb húsz perc alatt készre sül. Sokkal finomabb, mint ahogy hangzik, a pirított szalonna és a sajt miatt pedig laktató is.
A négy tojás 80 dkg kelbimbóhoz van számolva, a többi már ízlés dolga, sok sajt vagy kevés, sok szalonna vagy más, pl maradék csirkehús pirítva fűszerekkel, és a kelbimbó helyett is jó mondjuk a brokkoli, a karfiol, akár vegyesen, zöldbab, ki amit szeret. :)
Frissen, a sütőből kivéve a legfinomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése