2012. május 24.

Fasírt

Két zsemlét beáztatok vízbe, majd kis idő múlva kinyomom belőlük a vizet. Egy keverőtálban a zsemlékhez adok fél kg darálthúst, egy tojást, és egy fej előre kockázott, és kevés zsírban megpárolt vöröshagymát. Sózom, borsozom, néha teszek bele fokhagymát, petrezselymet, zöldfűszereket ( bazsalikom, majoranna, oregano, őrölt paprika stb), ha olyan kedvem van. Az egészet jól összedolgozom, majd kézzel kis pogácsákat formázok belőle, és forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütöm.

Fasírt





Ez egy teljesen hétköznapi fasírt, de fasírtot lényegében bármiből lehet készíteni. Pár éve találtam egy receptet, ahol a húst spenóttal helyettesítették, és vöröshagyma nem került bele, viszont fokhagymából annál több. Kipróbáltam, és megtetszett, mert a nagylányom aki a spenót szó hallatán is sikítófrászt kap, úgy tömte magába, mintha nem is az útálatos növényről lenne szó. Ha ezt a verziót készítem, akkor két csomag mirelit spenótot használok fel, és áztatott zsemle helyett zsemlemorzsát teszek bele.

Lehet bele párolt zöldségeket keverni, őzgerinc formában egyben kisütni, és tölteni is. Ha kizsírozott őzgerinc formában a közepét kirakod főtt tojással, stefánia szeletet kapsz, de a főtt tojást is lehet helyettesíteni kolbásszal, sajttal, zöldségekkel, úgyhogy a variációk száma végtelen. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése