2012. december 9.

Linzercsillag


Linzercsillag



Hozzávalók :

-25 dkg liszt

-18 dkg vaj vagy margarin
-3 tojáss sárgája
-8 dkg cukor
-1 csipet só
-1 csomag sütőpor

A liszthez hozzáadom a cukrot,a sütőport, és a sót, majd a keveréket a vajjal elmorzsolom. Hozzáadom a három tojás sárgáját, majd tésztává gyúrom. Fóliába csomagolva a hűtőben pihentetem fél órát. Lisztezett gyúródeszkán kinyújtom, szaggatom, majd sütőpapírral bélelt tepsiben előmelegített sütőben készre sütöm.( kb 15 perc alatt megsül) A kisült csillagokat porcukorba forgatom.

Ez egy nagyon finom linzer tészta, és bár a linzerek igazán csak másnapra puhulnak vissza igazán, ez azonnal ehető is. Természetesen másnapra ez is puhul, de frissen sem az a megszokott kőkemény süti. :)

Ebből a tésztából készítem a Linzerkarikát, az Islert, és a karácsonyi aprósüteményeket is, mert a tészta vég nélkül variálható, aromákkal, kakaóval, vagy darált magvakkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése